Contactgegevens

Verzorgingstips

Vetplanten zijn makkelijk te verzorgen “Easy Care”. 1 of 2 keer per week een scheutje, het liefst kalk vrij of regen, water en 1 keer per maand een beetje mest is voldoende. Ze kunnen zowel in de huiskamer, keuken, badkamer of slaapkamer staan. Ze kunnen in de zon of in de schaduw staan, maar als ze in de zon staan hebben ze wat meer water nodig. De ideale temperatuur is 8-25 graden Celsius.

Levensduur en knippen

Als de planten goed verzorgd worden kunnen ze heel lang mee gaan en ook gaan bloeien. Ze kunnen behoorlijk groot worden, het is echter geen probleem om de plant dan netjes in model te knippen! De plant heeft daar totaal geen last van en groeit gewoon weer verder.

Vakantie

Als u, voor u op vakantie gaat, wat extra water geeft (dompelen) kunnen deze planten makkelijk 2 tot 3 weken zonder water. Met andere woorden, deze planten zijn zeer ‘Easy Care’.

Herkomst

Er is een groot gebied waar Rhipsalis in het wild voorkomt. In Zuid-Amerika, Florida en Afrika vooral. De Rhipsalis is een vetplant en is familie van de cactussen, maar ze hebben geen stekels. Er zijn veel verschillende Rhipsalissen die zich in kleur en vorm van elkaar onderscheiden. Wij hebben daar op het moment 22 soorten van in productie maar we blijven zoeken naar leuke, nieuwe soorten.

Passie Plant B.V.
Eerste Tochtweg 72
Nieuwerkerk a/d IJssel

T: 0180-632163
F: 0180-632877
E: verkoop@passieplant.nl

Ontwerp & realisatie: Provalue